SFA Douaneconsultancy voor Douane, AEO en BTW advies

SFA Douaneconsultancy

Douane en BTW wetgeving zijn lastige onderwerpen

Doet u zaken in het buitenland? Levert u transportdiensten over de grens of verzorgt u internationale logistieke diensten? Dan herkent u vast de rompslomp van alle douane en BTW wetgeving, douaneprocedures, douanevergunningen, invoerrechten, BTI aanvragen, ga zo maar door. En, wilt u hiervan af?

 

Wilt u ook eenvoudiger internationaal zaken doen?

Wij helpen u met douane- en BTW wetgeving en nemen uw zorg uit handen. Bij SFA Douaneconsultancy hebben wij jarenlange expertise op het gebied van douanezaken en BTW. Wij maken het internationaal zakendoen een stuk eenvoudiger voor u. Zo krijgt u alleen te maken met de landsgrenzen, en vallen de administratieve grenzen voor u weg.

 

Neem contact met ons op!

Wilt u al uw douane- en BTW zaken goed geregeld hebben? Wilt u kosten en tijd besparen? Wilt u zich volledig richten op uw onderneming? Besteed dan alles uit aan ons. Neem contact met ons op voor advies. Wij helpen u graag!

Diensten

Douane advies

Wanneer u over de grens trekt opent zich een wereld voor u. Dat klopt, maar de realiteit leert dat zakendoen in het buitenland zijn grenzen kent. Tenminste, als u overdonderd raakt door alle douanevoorschriften en douaneprocedures. Dan kunt u zeker deskundige hulp en advies gebruiken.

AEO advies

Is uw onderneming actief in de internationale handel? Houdt u zich bezig met import of export, of met internationale forwarding, warehousing, transport of expeditie? Dan kan een AEO-vergunning zeer rendabel voor u zijn. SFA begeleidt u vakkundig bij de aanvraag van een AEO-vergunning.

BTW advies

Wanneer u zaken doet over de grens wilt u niet geconfronteerd worden met allerlei begrenzingen. BTW-aangiften, ICL-opgaven, ICP-opgaven. Invoer met verleggingsregelingen en andere belastingtechnische rompslomp kunnen de pret behoorlijk bederven. Dat hoeft niet wanneer u al deze zaken uitbesteedt aan ons.

Douane nieuws

Douanevertegenwoordiging

Iedereen die wil optreden als direct of indirect vertegenwoordiger bij het doen van een douaneaangifte voor een ander moet voldoen aan de AEO-criteria. Er was maar weinig toelichting op deze criteria specifiek gericht op de douanevertegenwoordiger. Daarom zijn de criteria 'Deugdelijke administratie' en 'Praktische vakbekwaamheid' nu uitgewerkt in het Handboek Douane. U moet aan deze AEO-criteria voldoen.

 

Bron website douane

 

SFA Douaneconsultancy werd door ons ingeschakeld voor een audit van onze AEO processen. Gelukkig hebben wij na een uitgebreide herbeoordeling onze AEO vergunning behouden

Wil Steinhorst is een aardige collega waar ik in het verleden mee samen heb gewerkt, dat komt nu in de praktijk nog steeds goed van pas.

Wil heeft alle douaneprocedures en bijbehorende sellf-assessement(s) met betrekking tot AEO op een professionele wijze beschreven en uitgevoerd. Hierdoor zijn wij nu in het bezit van de AEO vergunning.

Een zeer grote kennis van zaken, gecombineerd met een prettige manier van werken maakt Wil een niet te missen schakel in ons bedrijf.

Wil Steinhorst is zeer competent in douane en BTW zaken we raden elk bedrijf de diensten van SFA Douaneconsultancy aan.

Wil heeft ons volledig begeleid bij het beschrijven en opzetten van alle benodigde processen en procedures voor het behalen van onze AEO vergunning.