SFA Douaneconsultancy voor Douane, AEO en BTW advies

BAL - Bekende afzender luchtvracht / ELA - Erkend luchtvracht agent

Stelt u zich dit voor. Zonet heeft u een order binnengehaald van een klant in het buitenland. U bent helemaal in uw nopjes, tot u ontdekt welke procedures u moet doorlopen en kosten er per zending betaald moeten worden om uw luchtvrachtzending veilig over de grens en tijdig bij uw klant te krijgen. Bij de Koninklijke Marechaussee kreeg u namelijk te horen dat u op dit moment zelf namelijk nog geen Bekende Afzender Luchtvracht (BAL) / Erkend Luchtvracht Agent (ELA) bent. Zucht, wat nu?

 

Succesvolle begeleiding van uw BAL-aanvraag of ELA-aanvraag

U kunt opgelucht ademhalen. Bij SFA Douaneconsultancy begeleiden wij u graag in het traject om als Bekende Afzender Luchtvracht / Erkend Luchtvracht Agent te worden aangemerkt. Dan heeft u er geen omkijken naar. Dat doen wij als volgt:

 

  • Bedrijfsscan van uw bedrijf
  • Plan van aanpak
  • Doorvoering fysieke en administratieve aanpassingen
  • Controle of aan alle veiligheidseisen wordt voldaan
  • Aanvraag Bekende Afzender
  • Aanvraag Erkend Agent
  • Vertegenwoordiging van uw bedrijf bij audit Koninklijke Marechaussee
  • Toetreding tot EU-database van Bekende Afzenders / Erkend Agent

Combineer de aanvraag Bekende Afzender of Erkend Agent met AEO veiligheid

En als we toch bezig gaan met uw aanvraag om aangemerkt te worden als Bekende Afzender Luchtvracht / Ekend Luchtvracht Agent, kunnen we net zo goed ook voor uw AEO-vergunning zorgen. AEO staat voor Authorised Economic Operator. Steeds meer bedrijven verwachten dat hun handelspartner AEO-veiligheid gecertificeerd is. Doordat de eisen voor een AEO-vergunning voor een groot deel gelijk zijn aan die van het certificaat Bekende Afzender Luchtvracht of Erkend Luchtvracht Agent, is het maar een kleine stap om een gecombineerde aanvraag met AEO veiligheid te doen. Hierdoor bespaart u nog meer tijd en geld, en beschouwen uw handelspartners u als een betrouwbare onderneming.

 

Neem contact met ons op!

Wilt u ontzorgd worden en tijd en geld besparen bij uw aanvraag tot Bekende Afzender Luchtvracht of Erkend Luchtvracht Agent en wilt u uw luchtvrachtzendingen gemakkelijk en snel over de grens en daar voorbij krijgen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

SFA Douaneconsultancy – Over de grens en daar voorbij