SFA Douaneconsultancy voor Douane, AEO en BTW advies

BAL - Bekende afzender luchtvracht

Stelt u zich dit voor. Zonet heeft u een order binnengehaald van een klant in het buitenland. U bent helemaal in uw nopjes, tot u ontdekt welke procedures u moet doorlopen om uw luchtvrachtzending veilig over de grens en langs de douane te krijgen. Bij de douane kreeg u namelijk te horen dat u nog geen Bekende Afzender Luchtvracht (BAL) bent. Zucht, wat nu?

 

Succesvolle begeleiding van uw BAL-aanvraag

U kunt opgelucht ademhalen. Bij SFA Douaneconsultancy begeleiden wij u graag in het traject om als Bekende Afzender Luchtvracht te worden aangemerkt. Dan heeft u er geen omkijken naar. Dat doen wij als volgt:

 

  • Bedrijfsscan van uw bedrijf
  • Plan van aanpak
  • Doorvoering fysieke en administratieve aanpassingen
  • Controle of aan alle veiligheidseisen wordt voldaan
  • Aanvraag Bekende Afzender
  • Vertegenwoordiging van uw bedrijf bij audit Koninklijke Marechaussee
  • Toetreding tot EU-database van Bekende Afzenders

Combineerde de aanvraag BAL en AEO veiligheid

En als we toch bezig gaan met uw aanvraag om aangemerkt te worden als Bekende Afzender, kunnen we net zo goed ook voor uw AEO-vergunning zorgen. AEO staat voor Authorised Economic Operator. Steeds meer bedrijven verwachten dat hun handelspartner AEO-veiligheid gecertificeerd is. Doordat de eisen voor een AEO-vergunning voor een groot deel gelijk zijn aan die van het BAL-certificaat, is het maar een kleine stap om een gecombineerde aanvraag BAL en AEO te doen. Hierdoor bespaart u nog meer tijd en geld, en beschouwen uw handelspartners u als een betrouwbare onderneming.

 

Neem contact met ons op!

Wilt u ontzorgd worden en tijd en geld besparen bij uw aanvraag tot Bekende Afzender Luchtvracht en wilt u uw luchtvrachtzendingen gemakkelijk over de grens en daar voorbij krijgen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

SFA Douaneconsultancy – Over de grens en daar voorbij