SFA Douaneconsultancy voor Douane, AEO en BTW advies

AEO - Authorized Economic Operator

Is uw onderneming actief in de internationale handel? Houdt u zich bezig met import of export, of met internationale forwarding, warehousing, transport of expeditie? Dan is een AEO-vergunning zeer rendabel voor u. Wij kunnen samen met u zo’n AEO-vergunning aanvragen.

 

Uw voordeel bij een AEO-vergunning

AEO staat voor Authorised Economic Operator. Wat is dan het voordeel van een AEO-vergunning? Steeds meer bedrijven verwachten dat hun handelspartner een AEO-vergunning heeft. Wanneer uw bedrijf een AEO-vergunning bezit, kunnen bedrijven er namelijk op vertrouwen dat u een betrouwbare handelspartner bent die werkt volgens AEO-eisen en conform internationale wet- en regelgeving. Daarnaast vereenvoudigd een AEO-vergunning douaneformaliteiten aanzienlijk en u kunt er efficiënter door gaan werken. Hiermee bespaart u veel tijd en geld.

 

AEO-vergunningen

Er zijn drie soorten AEO-vergunningen:

  • Vergunning AEO Douanevereenvoudiging
  • Vergunning AEO Veiligheid
  • Gecombineerde vergunning AEO Douanevereenvoudiging en Veiligheid

 

Besteed uw AEO-aanvraag uit aan SFA Douaneconsultancy

Wilt u een AEO-vergunning voor uw bedrijf aanvragen? Uiteraard zou u dat zelf kunnen doen. Toch leert de ervaring dat een aanvraag behoorlijk onderschat wordt. Bovendien worden er eisen gesteld aan een correcte AEO-aanvraag, en die kunnen veel van uw kostbare tijd vergen. Het is tenslotte niet uw dagelijks werk. Maak het u gemakkelijk en besteed uw AEO-aanvraag waar mogelijk uit aan ons. Voor u het weet, heeft u uw eigen AEO-vergunning in huis.

 

SFA Douaneconsultancy – Over de grens en daar voorbij

AEO aanvraag

Wilt u een AEO-vergunning aanvragen? Met alle plezier regelen wij samen met u uw AEO-aanvraag. Zowel de AEO-vergunning als de uitbesteding van de aanvraag besparen u tijd en geld.

 

AEO onderhoud

Een AEO-vergunning kunt u vergelijken met de APK-keuring van uw auto. De toekenning van een AEO-vergunning is een momentopname van uw bedrijf op het gebied van douane, veiligheid en solvabiliteit. In de loop van de tijd doen zich echter regelmatig wijzigingen voor in de wetgeving. Daarnaast moet u periodiek monitoren of u conform de gestelde AEO afspraken werkt. Er is daarom regelmatig onderhoud van uw bedrijfsvoering nodig. Hiervoor kunt u bij ons een onderhoudscontract afsluiten en blijft uw AEO-vergunning gewaarborgd.

 

AEO-vergunning

Wanneer uw bedrijf deelneemt aan het internationale handelsverkeer is het raadzaam een AEO-vergunning aan te vragen. Wanneer uw bedrijf AEO-gecertificeerd is, kunnen bedrijven er op vertrouwen dat een betrouwbare handelspartner bent die werkt volgens AEO-eisen en conform internationale wet- en regelgeving.